CGT

CGT – Cognitieve gedragstherapie is een vorm van psychotherapie die je leert om anders tegen problematische situaties aan te kijken en er anders mee om te gaan. Cognitieve gedragstherapie gaat er van uit dat problemen be├»nvloed en in stand gehouden worden door je gedachten en gedrag. Door het onderzoeken, bespreken en veranderen van dat gedrag en die gedachten nemen jouw klachten af.

CGT is een actieve behandeling, die vraagt om veel te oefenen en huiswerk te maken. Cognitieve gedragstherapie is zoals het woord het al zegt een combinatie van gedragstherapie en cognitieve therapie.

Gedragstherapie

Gedragstherapie richt zich vooral op het veranderen van gedrag, zoals vermijding doorbreken. Als je angstig bent voor iets, kan je neiging zijn om die situatie juist uit de weg te gaan, waardoor de spanning in eerste instantie afneemt, maar juist op lange termijn verergert. In de behandeling gaan we onderzoeken van welk gedrag je last ondervindt. Dan gaan samen oefening bedenken en voorbereiden voor beter passend gedrag.

Cognitieve therapie

Cognitieve therapie staat voor onderzoeken van je gedachten die invloed heeft op je emoties en gedrag. Daarna ontdekken of je gedachten helemaal kloppen en ze dan leren veranderen.

 

CGT is een veelvuldig onderzochte methode, die op allerlei klachten toegepast kan worden, zoals angstklachten, depressieve klachten, verlieservaringen, traumatische ervaringen en persoonlijkheidsproblematiek.

Voor meer informatie kan je contact met mij opnemen of aanmelden kan via de aanmeldpagina.